2 Ocak 2010 Cumartesi

Forza'ya Ustalar Gelmiş, Bizde Bir Bayram Havası


Tribün havası soluyan solumayan, lâkin hayatının öncelikli basamaklarına Beşiktaş'ı yerleştiren ve aynı zamanda ADSL hizmetinden faydalanabilen insanların uğrak yeridir Forza.


Hatta ve hatta henüz internet teknolojisinden bihaber olduğumuz yıllarda çıkan Fanzin Dergi ile Beşiktaş taraftarının nabzını tutmaya, Çarşı'nın birnevi sözcülüğünü yapmaya başlamıştır, velhasıl mazisi derinlere dayanır.


Bu kadar eski ve köklü bir oluşum olmasının yanında biz müdavimleri için hala bir bağımlılık, bir kutsal mekan, bir mesken, bir vazgeçilmez vasıfları taşımaktadır.


2006 yılından itibaren izlemeye aldığım, 2007 Ağustos'unda ise fiilen içerisinde bulunmaya başladığım Forza için içinde bulunduğumuz zaman diliminin anlamı daha farklı.Çarşı ile birlikte öyle büyüdük ki artık gazetelerde, televizyonlarda, sözü dersmişcesine dinlenen, yazdıkları yazılar ütopik güzelliklere uzanan iki usta; Feridun Düzağaç ve Cem Dizdar da artık Forza'dalar.Bizi şimdiye değin birçok kere sürükledikleri rüyalar aleminden bu kez Forza içerisinde sürekli suretle konuşulan bir hayalin yardımcı oyuncuları kıldılar.Artık onlar da bizlerle aynı sayfalara göz atıp, aynı satırlara kafa yoracak, aynı konulara yazacaklar.


*Dipnot: Forza camiası olarak bizlerin de ustaların yanında daha dikkatli yazmamız gerektiğini iliştireyim.


Üstelik gelen ustaların F.D ve Cem Dizdar ile sayılı kalmayacağı yönünde güzel şeyler de geliyor kulağa, bekleyip göreceğiz.Velhasıl başta da söylediğimiz gibi; bizim Forza'ya ustalar, gönüllere bahar geldi.


Ve esas not: Fanzin Dergi demişken es geçmek olmazdı.Güzel dergimiz Forza Beşiktaş sadece taraftarın nabzını tutmakla kalmadı, ''Biz yaptık, biz ettik'' denilen bestelerin kaynağının Çarşı olduğunu da kanıtladı.


Bize de ''Ezikler Utanın'' bestesini yapıp söylemek düştü.



Bu da size kapak olsun...






Hiç yorum yok: